U bevindt zich: Home - Bestuursleden

Bestuursleden

Het bestuur van de stichting bestaat uit drie bestuursleden. Zij besturen de stichting, beheren de financiën en voeren toekomstgericht het beleid van de stichting uit teneinde de collectie van de Nederlandse militair juridische bibliotheek optimaal voor de wetenschap te benutten.

Voorzitter

Jos Vink (1983) studeerde Nederlands recht aan de Universiteit van Tilburg, volgde het specialisatietraject militair recht aan de Universiteit van Amsterdam en studeerde cum laude af aan de Academie voor Overheidsjuristen. Sinds 2006 is hij als officier ingedeeld bij de Militair Juridische Dienst van de Koninklijke Landmacht en thans werkzaam als senior behandelaar bezwaar & beroep bij het Dienstencentrum Juridische Dienstverlening. Sinds 2008 is hij gemeenteraadslid in de gemeente Lingewaal.

U kunt de voorzitter via deze link een e-mail sturen.

Secretaris

Bas van Hoek (1973) studeerde Nederlands recht aan de Katholieke Universiteit Brabant en volgde het specialisatietraject militair recht aan de Universiteit van Amsterdam. Van 1998 tot en met 2007 was hij als officier-jurist ingedeeld bij de Militair Juridische Dienst van de Koninklijke Landmacht; van 2010 tot en met 2015 was hij bij dit dienstvak reserveofficier en als zodanig geplaatst bij 1Civiel Militair Interactie Commando. Van 2007 tot en met 2015 was hij coördinator van het Expertisecentrum Militair Strafrecht Openbaar Ministerie (EMSOM). Sinds 2016 is hij werkzaam als officier-jurist bij het Commando Luchtstrijdkrachten. Daarnaast is hij sinds 2011 werkzaam als docent militair straf- en tuchtrecht aan de Universiteit van Amsterdam. Voorts is hij redacteur van de Van de Bosch-bundel (Militair straf- en tuchtrecht); Lexplicatie militair straf- strafproces- en tuchtrecht (4.3a) en de Kluwer Studiepockets militair strafrecht (nr. 8) en militair tuchtrecht (28).

U kunt de secretaris via deze link een e-mail sturen.

Penningmeester

Sander Niekamp is in de bestuursvergadering van 1 juni 2016 benoemd als penningmeester. Hij studeerde Nederlands recht aan de Universiteit Utrecht en is thans als officier ingedeeld bij de Koninklijke Luchtmacht. Momenteel vervult hij de functie van sectiehoofd P&O specialismen van de Staf van het Commando Luchtstrijdkrachten.

Een meer gedetailleerd CV volgt.

U kunt de penningmeester via deze link een e-mail sturen.

De bestuursleden ontvangen geen beloning voor de door hen verrichte werkzaamheden ten behoeve van de Nederlandse militair juridische bibliotheek.